Köp biljett online

. . .

Sevärdheter i Polen

Gdańsk

Gdańsk

En stad med över 1000 års historia. Polens sjöfarts knutpunkt med en av Östersjöns största hamnar. Det är en unik storstad som alltid har varit fylld av frihetens och modets anda. Det latinska talesättet "Nec Temere, Nec Timide", som är Neptunus stads motto, återspeglar bäst karaktären hos den här staden som en gång var Hansastad. Det är ett tidlöst motto som borde vägleda var och en av oss: Var modig, men hänsynsfull.

Szczecin

Szczecin ligger inte vid havet, även om många turister förväntar sig det av en stad med 185 km kustlinje i den västpommerska vojvodskap. Gripens stad delas dock av floden Oder. Dess majestätiska skönhet beundras bäst från terrasserna på flodvallar uppkallade efter kungen Chrobry. Man kan också mönstra på en av de intill förtöjda turistbåtar och kanske utforska ett vrak av den 90 meter långa tyska tankern "Ulrich Finsterwalder" som sjönk här på sjön Dabie under andra världskriget. Dabie är den fjärde största inlandsreservoaren i Polen. Här finns en strand och en badplats, liksom sjöarna Głębokie, Dziewoklicz och Miedwie, som också ligger inom stadens gränser.

Szczecin
Warszawa

Warszawa

En dynamisk europeisk metropol, vars rika historia bevittnas av storartade monument. Vistula hälsar en välkommen med sina vackra stränder, liksom de vänliga invånarna med öppna armar.
En stad full med liv, färg, dofter och kulinariska specialiteter. Den polska huvudstaden är i ständig utveckling, var gång man reser hit upptäcker man staden på nytt.

Świnoujście

Świnoujście med över 40 000 invånare, är Polens västligaste stad. Det är en kurort och badort men också viktig som hamnstad för både bulk och framför allt gas. Staden ligger vid kusten i provinsen Västpommern och gränsar i väster till Tyskland.
Tack vare sitt läge vid havet och närhet till statsgränsen är det ett mycket attraktivt turistställe. Nedan presenterar vi de 10 mest intressanta sevärdheterna i Świnoujście och dess närhet. Ordningen på de listade platserna är slumpmässiga.

Świnoujście
Kołobrzeg

Kołobrzeg

Kolobrzeg är en av de mest populära orterna vid den polska kusten. Varje år kommer många turister, inhemska som utländska hit. En av stadens största fördel är utan tvekan dess läge vid havet. Men vad gör man när det är dåligt väder? Här är en lista över sevärdheter att uppleva i Kołobrzeg.

Kontakt - Passagerarbiljetter 

Försäljningsställen​

 Malmö - Sea Travel Polferries:

Stora Nygatan 27B,
211 37 Malmö 
vägbeskrivning

tel. +46 40 97 61 80, +46 40 97 32 20
pax.malmo@polferries.se

Mån-Fre: 9.30-17.30

 

Terminaler

Polferries AB Nynäshamn:

Färjeterminalen, Nynäsvägen 2B,
149 30 Nynäshamn
vägbeskrivning

Mån - Fre: 09.00-17.30

Polferries AB Ystad:

Bornholmsgatan 8D,
271 39 Ystad
vägbeskrivning

Mån - Fre: 8:00-18:30