Köp biljett online

Under resan
Information för passagerare

Under resan

Under resan får passagerare inte vistas i bilen eller på bildäcket. Bilen måste ha avstängd motor, åtdragen handbroms, hjul i rak position och vara oåtkomlig för tredje part.

Det är tillåtet att ha bagage på upp till 50 kg utan extra avgifter. Bagage vars vikt överstiger 50 kg kommer att betraktas som last och fraktas enligt gällande avtal, vid betalning av en extra fraktavgift.

På färjorna finns både restaurang (menyval) och kafeteria (snabba måltider).

Det finns vilfåtöljer tillgängliga för passagerares bekvämlighet. Dessutom finns en rad offentliga lokaler – restauranger, pubar, kafeterior, diskotek, butiker osv.

Endast på  Mazovia-färja är det möjligt att under färjans uppehåll använda den allmänt tillgängliga internet  och det är även möjligt att köpa tillgång till internet under kryssningen. 

Priser för butiksvaror och gastronomitjänster anges i PLN på Polferries färjor. Betalningen kan också ske i EUR.
Växel får man dock endast i PLN. 

På färjor Cracovia, Nova Star och Mazovia, i hytter på däck 7, finns 230V uttag vilket möjliggör anslutning med enheter som hårfön och bärbar dator.
Däremot, i hytter på däck 9, finns det endast 220V/110V uttag där rakapparat och laddare kan anslutas. Dessa uttag (polsk och engelsk variant) hittar du vid lampan i badrummet.
På färjor Baltivia och Wawel finns det möjlighet att ansluta enheter med mindre strömstyrka, som rakapparat och laddare, i varje hytt. Hårfön kan endast anslutas till vägguttag i korridorerna. 

Under resan med våra färjor Wawel, Mazovia, Cracovia och Nova Star har passagerarna tillgång till mobiltelefonnätet via ett satellitsystem som drivs av operatören Telenor Maritime.
Observera att det inte finns någon "EU-roaming" ombord. Sedan juni 2017 har roamingavgifterna avskaffats inom Europeiska unionen. Detta alternativ ("EU-roaming") är dock inte tillgängligt på Polferries färjor eftersom resan går genom internationellt vatten. Kostnaden för roaming ombord (satelituppkoppling) bestäms av din mobiloperatör och du bör ta reda på samtalspriserna från dem (t.ex. på webben eller via SMS).
För att undvika höga kostnader för dataöverföring, kan du stänga av roaming eller aktivera flygplansläget när du är ombord på fartyget.

Kontakt - Passagerarbiljetter 

Försäljningsställen​

 Malmö - Sea Travel Polferries:

Stora Nygatan 27B,
211 37 Malmö 
vägbeskrivning

tel. +46 40 97 61 80, +46 40 97 32 20
pax.malmo@polferries.se

Mån-Fre: 9.30-17.30

 

Terminaler

Polferries AB Nynäshamn:

Färjeterminalen, Nynäsvägen 2B,
149 30 Nynäshamn
vägbeskrivning

Mån - Fre: 09.00-17.30

Polferries AB Ystad:

Bornholmsgatan 8D,
271 39 Ystad
vägbeskrivning

Mån - Fre: 8:00-18:30